Homenatge 2015  
 

Francesc Visualitzacions Relats Breus Llibres Poemes Homenatge Associació Col.laboracions Contactar For WIM Links a la Xarxa Buscar a Google Amics de Santiga DMP2017 Lluis Monforte Vila


 
 
Inici
Amunt

 

  

 


Al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, en el nucli de Santiga hi trobem l'Església romànica de Santa Maria de Santiga.

En aquest entorn, es celebra cada any la festa de l'arbre i d'homenatge als poetes.
Després de la cerimònia de plantada d'un arbre, es fa l'homenatge al poeta que ha estat seleccionat per l'Associació d'Amics de Santiga.

L'homenatge finalitza amb el descobriment d'una placa recordatori enganxada a l'anomenada 'paret dels sentiments' que envolta el recinte de l'Església de Santa Maria.
Des de ja fa 25 anys,hom pot admirar en aquesta paret fragments de l'obra dels poetes homenatjats a través de les plaques de record que s'hi han anat enganxant, ja siguin les fetes amb fusta, les elaborades en rajola de ceràmica, amb ferro, i d'altres materials.

Podeu veure la llista de poetes homenatjats,a la pàgina següent
http://www.santiga.cat/activitats_festa.php i el aquest document en PDF que podeu descarregar-vos,
les fotografies de les diferents plaques commemoratives de cada un dels homenatges celebrats.
http://www.santiga.cat/plaques_santiga.pdf

Per la edició de 2015, l'Associació ha decidit homenatjar al poeta Sabadellenc Francesc Brunet-Llobet (1956~2004). L'associació ha considerat l'obra del Francesc Brunet-Llobet especialment per la vàlua i la força expressiva. I també el fet de ser un poeta de Sabadell (ciutat veïna de Santiga i de Santa Perpètua de Mogoda),ha ajudat favorablement en aquesta elecció.

Durant la celebració del homenatge, parlen el glosador del poeta, els rapsodes que llegeixen algunes obres, i el autor de la placa commemorativa.

Cap al final, l'autor de la placa explica breument l'obra realitzada, destacant-ne el material, la forma, el simbolisme del contingut aplicat relacionant-ho amb l'obra del poeta homenatjat.

Durant la celebració, participen diverses corals, esbarts, i actuacions musicals que es van intercalant en les diverses intervencions. La data de celebració de la XXXII festa de l'arbre i XXVI edició d'homenatge als portes tindrà lloc el proper dia 22 de març de 2015.

 
 


 Descarregar el programa en PDF


 

'XXVI Festa D'homenatge als Poetes'

 

 

#16 llibre Visualitzacions Poètiques


 


X manaments de la serenitat Joan XXIII

Escrit de la Mare Teresa de Calcuta© Associació d'Amics de l'Obra d'en Francesc Brunet Llobet. Tots els drets  reservats. Sobre el Copyright
email:  amicsfrancesc@brunet-llobet.euÚltima actualizatció   09/08/2020